ro hu

Finanțări
 

Schema de Ajutor de Stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca
Data limită:  31 decembrie 2020
Data încărcării:  23 iunie 2014, 20:06:38
Țara:  Romania
Sursa:  www.finantare.ro

A fost publicat documentul final privind instituirea uneiScheme de Ajutor de Stat (HG 332/2014) pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca.
 
Beneficiari eligibili: intreprinderi din toate sectoarele economice, cu exceptia celor din domeniile: pescuit, acvacultura, productia primara, prelucrarea si comercializarea produselor agricole, sector siderurgic, constructii navale, fibre sintetice, transporturi, energie, etc.

Cheltuieli eligibile: costurile totale salariale pe o perioada de 2 ani consecutivi, cu locurile de munca nou create ca urmare a unui proiect de investitii.
 
Investitia trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa fie considerata investitie initiala, adica sa vizeze infiintarea unei unitati noi, extinderea capacitatii unitatii existente, diversificarea productiei unitatii sau schimbarea fundamentala a procesului de productie;
  • sa conduca la crearea a cel putin 20 de locuri de munca noi, dintre care minimum 3 destinate lucratorilor defavorizati.

Procentul de finantare acordat este diferentiat pe regiunea de implementare:

  • pana la 15% in Regiunea Bucuresti
  • pana la 35% in regiunile Vest si Ilfov
  • pana la 50% in restul regiunilor (Nord Vest; Nord Est; Centru, Sud Vest; Sud; Sud-Est)

Perioada de valabilitate a schemei ajutor de stat este 1 iulie 2014 – 31 decembrie 2020, iar bugetul orientativ al acesteia este de aproximativ 600 de milioane de euro, pentru aceasta perioada.

Documente:

Ghidul solicitantului

HG nr. 332/2014

Prezentare schema