ro hu

Finanțări
 

Competiție de proiecte pentru dezvoltarea alternativă a zonei Roșia Montană
Data limită:  1 martie 2007
Data încărcării:  8 februarie 2007, 11:54:21
Grupul țintă:  Persoane fizice (287)
Domeniu:  Drept, justiție (2)
Țara:  Romania
Sursa:  www.osf.ro

În contextul unei retorici susținute a „reconstrucției postcomuniste" și a „dezvoltării sustenabile" din partea corporației Roșia Montana Gold Corporation, Fundația pentru o Societate Deschisă lansează o competiție de proiecte care să propună soluții alternative mineritului, pentru dezvoltarea zonei.

Fundația pentru o Societate Deschisă se implică activ în cazul Roșia Montană pe care îl consideră a fi emblematic pentru sindromul statului slab care acționează împotriva intereselor cetățenilor. În mod esențial, combinația dintre administrația coruptibilă, instituții pe jumătate funcționale, legislație ambiguă și un sistem juridic slab permite, chiar favorizează, acțiunile care merg împotriva interesului public și care desfid drepturile fundamentale ale individului și ale comunităților. Putem considera că ceea ce se întâmplă cu cazul Roșia Montană este manifestarea unei versiuni est-europene a blestemului resurselor.


În acest sens, încurajăm constituirea de echipe de studenți, care trebuie să corespundă următoarelor coordonate:

• echipa să fie constituită din minim 4 și maxim 6 membri
• studenți în ani terminali III-IV, masteranzi sau doctoranzi
• membrii echipei să urmeze cursurile unei facultăți, sau să fie masteranzi / doctoranzi într-unul din domeniile: drept, arhitectura si urbanism, sociologie, economie, turism, agronomie, ecologie (este recomandabil ca echipele să nu aibă mai mult de un membru din domeniile enumerate, să fie studenți sau absolvenți de facultăți cu profiluri diferite)

În prima etapă - până la
1.03.2007 - echipele vor prezenta o strategie în funcție de care vor fi selectate echipele cărora li se vor pune la dispoziție un buget de deplasare/documentare la fața locului și scriere efectivă a proiectului.

Proiectul final trebuie trimis până la data de 15.06.2007.

Proiectul desemnat câștigător va fi premiat cu 5000 USD.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați:
Mona Cosma - manager de program ()
Andreea Chifan - coordonatoare de program ()