ro hu

Finanțatori
 

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP)
E-mail: 
Telefon:  +40 - 21 - 201 07 52
Fax:  +40 - 21 - 312 16 82
Adresa:  RO-040205 Bucuresti, Calea Serban Voda nr. 133 sector 4
Tip:  Instituții publice (216)
Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) a luat fiinta la 27 ianuarie 2005, prin Hotararea de Guvern nr. 76/27.01.2005, fiind creata ca institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Totusi, istoria noastra este considerabil mai veche, deoarece ANPCDEFP s-a constituit prin fuziunea Agentiei Nationale Socrates si a Centrului National pentru Programul de Formare Profesionala Leonardo da Vinci, ambele functionand inca din 1996.

Viziunea ANPCDEFP poate fi rezumata prin cuvintele Integrare prin educatie si Educatie pentru integrare. Educatia reprezinta un pas important inspre o Europa unita, care cultiva, in acelasi timp, diferenta si interculturalitatea.

In ce priveste misiunea noastra, consideram ca suntem un element cheie pentru dezvoltarea cooperarii in educatie si pentru participarea Romaniei in programele europene de educatie si formare profesionala. Ne imaginam ca pe o punte a sistemului de educatie romanesc spre valorile europene, ca pe o calauza (prin asistenta tehnica pe care o acordam potentialilor beneficiari) in procesul de aderare. Ajutam la realizarea unei compatibilitati intre sistemul de educatie si formare profesionala romanesc si cele europene, dar, in acelasi, timp, ne dorim sa punem in valoare identitatea culturala a Romaniei in spatiul european.

In definirea obiectivelor noastre, am tinut cont atat de prioritatile stabilite de Comisia Europeana, cat si de particularitatile sistemului de educatie si formare profesionala romanesc :

:: Calitate ridicata in activitatile de cooperare europeana din cadrul programelor Socrates si Leonardo
:: Sprijinirea factorilor de decizie din sistemul de educatie si formare profesionala romanesc, pentru ca acestia sa aiba o mai buna intelegere a structurii si continutului sistemelor de educatie si formare profesionala europene
:: Diseminarea exemplelor de buna practica
:: Incurajarea schimburilor interculturale si a respectului pentru diversitate
:: Sprijinirea sistemului educational si de formare profesionala romanesc in atingerea obiectivelor Lisabona
:: Diversificarea ofertei de formare

Sau, in cuvinte putine, misiunea si obiectivul nostru sunt sa iti aratam ca Europa are multe gusturi si culori si sa te ajutam sa le descoperi si sa le incerci pe toate…