ro hu

Știri
 

176 de proiecte si programe concureaza la cea de-a X-a editie la Gala Societatii Civile
Tip:  Lumea ONG (1)
Data încărcării:  28 martie 2012, 19:32:15
Sursa:  [galasocietatiicivile.ro]

Proiectele si programele au fost inscrise in competitie de peste 100 de reprezentanti ai sectorului non-profit, neguvernamental.

Sectiunea cu cele mai multe inscrieri este cea de Programe (34 de programe), fiind nou introdusa in structura competitiei la aceasta editie.

Educatie, Invatamant, Cercetare a strans 24 proiecte, urmata de Originalitate cu 22 de proiecte si Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT cu 21 de inscrieri.

51% dintre proiectele inscrise la Gala Societatii Civile 2012 s-au desfasurat la nivel national, 22% la nivel local, 16% la nivel regional si doar 11% au aria de implementare la nivel judetean.

Ca si la editiile anterioare, Bucurestiul are cei mai multi reprezentanti in competitie - 93 de proiecte si programe, pe locul doi situandu-se Cluj-Napoca cu 10 proiecte, urmat de Iasi cu noua si de Brasov si Targul Mures cu cate opt proiecte inscrise. In topul oraselor se mai afla: Timisoara, Baia Mare, Buzau, Constanta si Galati.

Proiectele inscrise la editia aniversara a Galei le puteti vizualiza aici.

In aceasta perioada, pana in data de 30 aprilie, acestea vor fi evaluate si notate de catre membrii juriului, peste 60 de specialisti: in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului non-profit, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania, dar si reprezentanti ai sectorului privat.

Numarul inscrierilor pe sectiuni: Educatie, Invatamant si Cercetare - 24 proiecte, Arta si Cultura - 12 proiecte, Apararea drepturilor individuale/ colective - 7 proiecte, Comportament civic si Participare publica - 16 proiecte, Sanatate - 18 proiecte, Incluziune sociala - 8 proiecte, Servicii de Asistenta sociala - 7 proiecte,  Protectia mediului - 8 proiecte, Dezvoltare economica si sociala - 18 proiecte, Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT - 21 de proiecte, Proiecte pentru TINERET - 20 de proiecte, Buget - / Eficienta + – 9 proiecte, Impact - 12 proiecte, Durabilitate - 11 proiecte, Originalitate - 22 de proiecte, Proiecte si campanii de CSR - 5 proiecte, Sectiunea Programe – 34 de programe.

Initiata in anul 2002, de-a lungul celor noua editii ale Galei Societatii Civile, au fost inscrise in competitie 1.160 de proiecte, semnate de catre organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice. Inca de la prima editie, cand au fost inscrise 38 de proiecte in competitie, misiunea Galei a ramas aceeasi, aceea de a promova si premia activitatea sectorului non-profit.