ro hu

Știri
 

TEDxTarguMuresLive: transmisie simultana in direct a TED 2014
Tip:  Lumea ONG (1)
Data încărcării:  19 februarie 2014, 07:43:23
Sursa:  www.tedxtargumures.com

TEDxTârguMureșLive, un eveniment TEDx organizat independent, va avea loc în data de 18 martie 2014. Acest eveniment inaugural este o transmisiune în direct a conferinței TED din Vancouver, Canada. Transmisiunea în direct va începe la ora 17:00, în data de 18 martie 2014, la Zanza Cafe&Lounge. Programul detaliat este disponibil pe pagina noastră web. Participarea la eveniment se face exclusiv pe bază de invitație. Vă rugăm să vă înscrieți pe pagina noastră web, www.tedxtargumures.com

În spiritul ideilor care merită să fie răspândite, TEDx este un program de evenimente locale, organizate pe cont propriu, care aduce oamenii laolaltă pentru a împărtăși o experiență similară cu TED. La un eveniment TEDx sunt combinate discursuri TED și speakeri în direct pentru a genera discuții profunde și o conexiune în grup restrâns. Aceste evenimente locale, organizate pe cont propriu poartă marca TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent. Conferința TED oferă un ghid general pentru programul TEDx, dar evenimentele TEDx individuale sunt organizate pe cont propriu.

TED (tehnologie, divertisment, design) este o conferință anuală care se ține din 1984 în California. Moto-ul TED – idei care merită să fie răspândite – aduce pe o scenă oameni de știință, oameni de afaceri, politicieni, artiști, muzicieni și ingineri. Speakerii au multe în comun: idei geniale, influența necontestată în domeniile lor de activitate și abilitatea de a vorbi într-un mod simplu despre lucruri sofisticate. Video-urile TED sunt distribuite gratuit prin intermediul TED.com, iar din 2009 sunt organizate evenimente TEDx la nivel internațional.

TEDxTârguMureș este cel mai recent proiect de inspirație TED. În septembrie 2013, un grup de entuziaști și visători, inspirați de misiunea TED, au fost o echipă. Credem în puterea ideilor, a cunoașterii, a speranței și a progresului, în capacitatea acestora de a schimba lumea, de a uni și inspira pentru un viitor mai bun. Obiectivul nostru este să aducem mai aproape acest viitor, oferindu-le unor renumiți oameni de știință, oameni de afaceri, oameni de artă și altor activiști români și străini ocazia de a-și împărtăși ideile cu audiența TED din România, Ungaria și din întreaga lume.

Informații de contact pentru presă: contact@tedxtargumures.com

Despre TEDx, x = eveniment organizat independent
În spiritul ideilor care merită să fie răspândite, TEDx este un program de evenimente locale, organizate pe cont propriu, care aduce oamenii laolaltă pentru a împărtăși o experiență similară cu TED. La un eveniment TEDx sunt combinate discursuri TED și speakeri în direct pentru a genera discuții profunde și o conexiune în grup restrâns. Aceste evenimente locale, organizate pe cont propriu poartă marca TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent. Conferința TED oferă un ghid general pentru programul TEDx, dar evenimentele TEDx individuale sunt organizate pe cont propriu (fiind suouse anumitor reguli și regulamente).

Despre TED
TED este o organizație non-profit devotată ideilor care merită să fie răspândite. Începută ca o conferință de patru zile în California, în urmă cu aproape 30 de ani, TED s-a dezvoltat pentru a susține acele idei care schimbă lumea cu inițiative multiple. Cele două conferințe anuale TED invită gânditorii și oamenii de acțiune de marcă din întreaga lume să vorbească timp de 18 minute despre o multitudine de subiecte. Multe dintre aceste discursuri sunt apoi puse la dispoziție, în mod gratuit, pe TED.com. Printre speakerii TED s-au numărat Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe

Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende și fostul prim-ministru al Marii Britanii Gordon Brown. Conferința TED 2014 va avea loc la Vancouver, Columbia Britanică, concomitent cu transmisiunea în direct TEDActive din învecinatul Whistler. TEDGlobal 2014 va avea loc la Rio de Janeiro, Brazilia.

Inițiativa media a TED include TED.com, unde sunt postate zilnic noi discursuri TED, proiectul Open Translations (traduceri deschise) care oferă subtitrări și transcrieri interactive, precum și traduceri efectuate de voluntari din întreaga lume, inițiativa educațională TED-Ed și TEDBooks, cărți electronice scurte despre idei puternice. TED a înființat premiul TED anual, prin care persoane de excepție cu dorința de a schimba lumea primesc ajutor pentru a-și transpune dorințele în acțiune, TEDx, care sprijină persoane sau grupuri la găzduirea pe plan local a unor evenimente în stilul TED, organizate pe cont propriu, oriunde în lume și programul TED Fellows, care ajută inovatori din întreaga lume să amplifice impactul proiectelor și activităților lor remarcabile.

Urmăriți TED pe Twitter la http://www.twitter.com/TEDNews sau pe Facebook la http://www.facebook.com/TED

Pentru informații suplimentare despre evenimentele TED următoare, vizitați http://www.ted.com/registration