ro hu

Știri
 

Transnational Giving Europe: ONG-urile din Romania pot primi acum mai usor donatii internationale
Tip:  Lumea ONG (1)
Data încărcării:  28 iulie 2014, 14:30:43
Sursa:  http://www.transnationalgiving.eu/

Vesti bune pentru organizatiile neguvernamentale din Romania: programul Transnational Giving Europe (TGE) este disponibil acum si in tara noastra.

ONG-urile din Romania pot primi acum donatii internationale prin programul Transnational Giving Europe, disponibil in 16 tari. Acest sistem permite potentialilor donatori sa doneze international, beneficiind in acelasi timp de deducerile fiscale in tara de origine.

Spre exemplu, daca un donator din Germania vrea sa sprijine organizatia dumneavoastra, beneficiind in acelasi timp de deducerile fiscale din Germania, acesta poate dona catre partenerul local al programului TGE din acea tara. Donatia va fi apoi transferata catre partenerul din Romania si apoi catre organizatia dumneavoastra. Sistemul permite ca atat organizatia dumneavoastra, cat si donatorul strain sa faca acest proces respectand regulile fiscale valabile in fiecare tara si beneficiind de deducerile locale.

Despre Transnational Giving Europe (TGE)

Peste 350 de ONG-uri si 6.200 de donatori folosesc deja programul Transnational Giving Europe. In anul 2012, peste 7 milioane de euro au fost transferati prin aceasta retea. Din Romania, 6 organizatii s-au inrolat deja in program. Afla mai multe pe http://www.transnationalgiving.eu/

Partenerul TGE in Romania

Colegii de la Fundatia Comunitara Odorheiu Secuiesc implementeaza acest program in Romania si va pot ajuta cu informatii suplimentare despre program și care sunt procedurile de inrolare in program. Le puteti scrie pe adresa  sau ii puteti contacta telefonic la +40 741 655 773 (persoana de contact: Csaki Rozalia, director executiv).