ro hu

Știri
 

ULTIMA SAPTAMANA DE INSCRIERI in Fabricat in Tara lui Andrei
Tip:  Lumea ONG (1)
Data încărcării:  30 iunie 2015, 14:35:11
Sursa:  www.taraluiandrei.ro
  • Fabricat în Țara lui Andrei este competiția de afaceri sociale în care OMV Petrom oferă finanțări în valoare totală de 350.000 euro și 2 ani de consultanță pentru crearea de afaceri sociale
  • 2 iulie este data limită până la care toți cei care au o idee de afacere socială se pot înscrie în competiție, pe www.taraluiandrei.ro, secțiunea “Fabricat în TLA”
  • Aflată la cea de a doua ediție, competiția Fabricat în Țara lui Andrei este deschisă tuturor celor care au o idee de afacere care generează valoare economică și socială în comunitățile din România.
  • În prima ediție a proiectului, 10 afaceri sociale au fost dezvoltate și finanțate. Până la finalul anului 2015, acestea vor genera: 33 de locuri de muncă pentru oamenii din comunități, venituri pentru 481 de localnici, instruire pentru 171 de persoane.

București, 25 iunie 2015 - OMV Petrom anunță ultima săptămână de înscrieri pentru Fabricat în Țara lui Andrei, competiția de afaceri sociale ce oferă finanțări în valoare totală de 350.000 de euro și 2 ani de consultanță de business.

Oricine, cu sau fără experiență anterioară de business, își poate înscrie ideea de afacere socială care își propune să aducă valoare economică și socială uneia dintre cele 29 de comunități din program, până la data de 2 iulie 2015. Antreprenorii, ONG-urile, PFA-urile, SRL-urile sau întreprinderile individuale se pot înscrie pe site-ul competiției, www.taraluiandrei.ro.

În luna august, juriul Fabricat în Țara lui Andrei va selecta 35 de finaliști. Aceștia vor parcurge o etapă de pregătire, în care vor primi consultanță de la experții Fabricat în Țara lui Andrei, axată pe nevoile individuale ale fiecărui finalist și sprijin financiar pentru a testa fezabilitatea ideilor. Câștigătorii vor fi anunțați în luna aprilie 2016 și vor primi finanțare nerambursabilă de până la 32.000 de euro fiecare. Sprijinul financiar este completat de orele de consultanță oferite antreprenorilor pe toată durata proiectului, în domenii cheie pentru viitoarele afaceri: management financiar, legislativ, marketing, distribuție, etc. Cele 29 de comunități incluse în program sunt:

Micești (județul Argeș); Zemeș, Moinești, Slănic Moldova (județul Bacău); Suplacu de Barcău, Marghita (județul Bihor); Scorțoasa, Tișău, Berca (județul Buzău); Corbu (județul Constanța); Moreni, Aninoasa, Gura Ocniței (județul Dâmbovița); Clejani, Mârșa (județul Giurgiu); Bustuchin, Turburea, Țicleni (județul Gorj); Movileni, Poboru (județul Olt); Poiana Câmpina, Podenii Noi, Scorțeni (județul Prahova); Marca (județul Sălaj); Videle, Cosmești, Siliștea, Scurtu Mare (județul Teleorman); Mădulari (județul Vâlcea).

Competiția este organizată în parteneriat cu Fundația NESsT, o organizație internațională specializată în dezvoltarea de afaceri sociale în țările în curs de dezvoltare. Rolul său va fi de a asigura selecția și consultanța pentru dezvoltarea afacerilor sociale în primii ani de la înființare.  

Pentru mai multe informații despre competiție, vă rugăm să accesați www.taraluiandrei.ro.

OMV Petrom – Resourcefulness

Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil– Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relații bazate pe câștig reciproc între societate, mediu și companie prin soluții inovative. Ne concentrăm pe managementul apei și al CO2, inovație și energii noi și educație pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică și codul de conduită reglementează toate relațiile de afaceri, iar dialogul și implicarea părților interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business.

„Țara lui Andrei" este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producție anuală de țiței și gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual, operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW și un parc eolian de 45 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe piețele din România și țările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării, la sfârșitul lui 2014.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, deține 20,64%, Fondul Proprietatea deține 18,99%, iar 9,36% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.

În ultimii 10 ani, investițiile pentru modernizarea și consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la peste 11 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect și indus al OMV Petrom în PIB-ul României este de circa 4,5%.

Despre NESsT

NESsT este o organizație non-profit internațională ce își propune să rezolve probleme sociale critice în țările cu piețe emergente prin dezvoltarea și susținerea întreprinderilor sociale. NESsT operează în prezent în Europa și America Latină.  La nivel global în cei 17 ani de activitate, NESsT a lansat 160 de întreprinderi sociale în 10 țări, a oferit sprijin financiar de peste 11 milioane de dolari și a îmbunătățit calitatea vieții în mod direct a 400.000 de persoane și a peste 2 milioane de oameni în mod indirect.

De la înființarea sa în 2007 în România, NESsT a organizat 4 competiții pentru întreprinderi sociale, având în prezent 9 întreprinderi sociale active în portofoliu și alte 12 sprijinite prin diverse proiecte de consultanță. În cei 7 ani de activitate în România NESsT a oferit suport financiar în valoare totală de peste 1 milion de dolari.

Informații suplimentare

E-mail:

Website: www.petrom.com și www.taraluiandrei.ro